Rólam

„Ne végy fel álarcot olyannal szemben, aki rád akar nézni!”

1998-ban, a Bálint György Újságíró Akadémia hallgatójaként, Pólya Zoltán osztályában szereztem fotóriporteri oklevelet. A szakmai gyakorlatot Maróy Krisztina divatszerkesztő és stylist szárnyai alatt az Elite magazinnál töltöttem. Ezt követően egy városi televízió kamerája mögött, majd a Seratti show-business tánckar fotósaként dolgoztam.

Fotográfusként a sajtófotó (protokoll-, sport-, eseményfotók) és az alkalmazott fotográfia (illusztrációk, portrék, tánc-, divat- és tárgyfotók) területén szereztem gyakorlatot. 1994 óta számos fotóm jelent meg helyi újságokban, megyei és országos napilapokban, valamint belső terjesztésű divatmagazinokban, színházi katalógusokban, táncművészeti folyóiratokban és internetes honlapokon. Szakcikkeim, felvételeim 2001 óta folyamatosan jelennek meg a Foto Mozaik című fotográfiai folyóiratban, melynek 2007 tavaszáig szerkesztője voltam.

Rólam

 

Egy fotóriporter feladata az események objektív dokumentálása. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a képeken az alkotó személyes véleménye, hangulata, világnézete is tükröződik. Mindez megmutatkozik a kompozíció határozottságában, a választott nézőpontban és látószögben, az elő-és háttér arányainak megválasztásában.

Az ily módon két dimenzióba sűrített hangulatot végül a képeket szemlélők élik újra. Hatásuk alá kerülnek még akkor is, ha ezzel nincsenek tisztában. Sajtófotóim kapcsán mindig is kerestem a személyes történeteket, így váltak képeim valódi főszereplőivé az emberek. Az események irányíthatatlansága ugyanakkor hiányérzetet ébresztett bennem. Egy új terület felé fordultam: a portré és divatfotó világába csöppentem.

Rólam

 

Úgy vélem, a hangulat egy képbe sűrítése a műfaji korlátok felett áll. Legyen szó táncról, színházról, sajtótájékoztatóról vagy éppen egy interjú alanyáról, mindenkor a modellek személyiségét kell megragadnom. Képeim megtalálhatók a Jelenkori Fotóművészeti Gyűjteményben (2002) és a Magyar Fotográfiai Múzeumban (2005).

A 2004-es Magyar Sajtófotó Pályázaton Művészet és tudomány kategóriában 2. díjat nyertem. Képeimmel 2002 óta többször szerepeltem a pályázathoz kapcsolódó, Az év fotói című albumban. 2005-től tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Szövetségének.

Rólam

 

A tervezéstől kezdve egészen a minőségi nyomdai anyagok legyártásáig, kreatív csapatommal teljes körű projektmenedzsmentet biztosítok.

Vállaljuk fotográfiai és grafikai feladatok megoldását: portfoliók, fotókönyvek, naptárak kivitelezését, esemény-, és tárgyfotózást, modell közvetítést, arculattervezést, prospektusok, logók, weboldalak tervezését és szerkesztését.